سوال این است، سرخ کن یا ماهیتابه؟!
ماهیتابه به هنگام داغ شدن روی شعله روغن را تبدیل به ماده سمی میکند و در نهایت منجر به آتش گرفتن روغن می شود و تولید مواد مضر میکند. در حالی که سرخ کن به کمک ترموستات روغن را در دمای مناسب نگه می دارد و تمام مواد غذایی را یکنواخت سرخ می کند. سرخ کن مواد غذایی را با سرعت بیشتر و در حرارت معین سرخ میکند. سرخ کن سرعت آشپزی را بالا میبرد و از کثیف شدن و پخش شدن چربی در اشپزخانه جلوگیری میکند همچنین مانع از ایستادن مداوم خانمها جلوی اجاق گاز میشود.
خرید ماهیتابه و سرخ کن +قیمت روز
فرق سرخ کن و ماهیتابه:
کار با ماهیتابه به حضور شخص نیاز است و باید بصورت چشمی سرخ کردن را کنترل کرد ومواد غذایی را زیر و رو نمود. ماهیتابه برای تعداد زیاد گنجایش محدود دارند. همچنین با پخش کردن روغن باعث کثیف شدن آشپزخانه و سوختن شخص میشود. داغ شدن زیاد روغن در ماهیتابه، تولید مواد مضر برای بدن انسان میکند. دود و بخارات آن در فضای خانه پخش میشود.
اجزای سرخ کن:
تایمر و هشدار دهنده سرخ کن:
تایمر ها، زمان داغ شدن روغن را به شما اطلاع میدهند و وقتی مواد غذایی را درون سرخ کن میگذارید، با تنظیم تایمر سرخ کن، میتوانید با خیال راحت به بقیه کارهایتان بپردازید. بعد از سرخ شدن موادغذایی تایمر آژیر میکشد و شما را متوجه میسازد.
سبد آسانسوری:
سرخ کن ها، سبدهای برای طبخ غذا دارند، که بعد از سرخ شدن مواد، آنها را با سبد بالا آورده، اینکار سبب تخلیه کامل روغن آنها میشود. البته میتوان بدون سبد هم مواد را سرخ نمود.
دستگیره سبد سرخ کن:
فیلتر سرخ کن:
فیلتر سرخ کن، از پخش شدن بخار و بوی غذا جلوگیری میکند. حتماً دستگاه شما باید فیلتر تعویض داشته باشد و باید مرتب آن را تمیز و تعویض کرد. هنگام شستشوی دستگاه باید آن را از داخل سرخ کن بیرون آورید، چون این فیلترها در تماس با آب خاصیت کربنی خود را از دست می دهند.
قفل در سرخ کن:
قفل در برای جلوگیری از پخش شدن روغن تعبیه شده است. که این خود مزیت ایمنی سرخ کن میباشد. در سرخ کن مانع از پخش شدن بو و دود میشود، همچنین جلوی پخش شدن روغن و کثیف شدن آشپزخانه را میگیرد.
محفظه روغن:
محفظه روغن داخل سرخ کن قرار دارد. سایز و اندازه آن بستگی به خرید سرخ کنتان دارد. در دو مدل استوانه ای و مستطیلی در بازار موجوده. محفظه را بر اساس تعداد افراد خانواده تنظیم میکنند. مدل مستطیلی برای خانوارهای پرجمعیت و مدل استوانه ای برای خانوارهای کم جمعیت مناسب هستند.
روغن های مورد استفاده سرخ کن ها:
در دفترچه راهنمای سرخ کن خریداری شده روغن مورد استفاده آن نوشته شده است. باید از روغن های استفاده کرد، که مناسب دمای بالا باشند. مانند: روغن نباتی، روغن آفتابگردان، روغن کنجد، روغن بادام زمینی ، روغن ذرت، روغن سویا، روغن فندق. استفاده از روغنهایی مثل کره، مارگارین، زیتون در دمای بالا ایجاد دود میکنند و مناسب سرخ کردن نیستند هیچ وقت برای صرفه جویی دونوع روغن را با هم مخلوط نکنید.
تعویض روغن:
تعویض روغن به موادی که در سرخ کن قرار می دهید بستگی دارد. ولی به طور منظم بین ۸ تا ۱۰ بار استفاده باید روغن را تعویض کرد. پس از طبخ و سرد شدن روغن باید روغن را از صافی عبور دهید. سپس روغن سرخ شده را در یک ظرف برای استفاده بعد نگه دارید.
بوی نامطبوع سرخ کن:
یکی از مشکلات بزرگ سرخ کن ها بوی نامطبوع آنهاست. درب بسیاری از آنها دارای فیلتر بو هستند، که به جذب بو تا حدی کمک میکند ولی بو را کاملاً حذف نمی کند. زمانی که درب سرخ کن باز میشود، بو در فضا پخش میشود. تا الان سرخ کن بدون بو وارد بازار نشده است.
بخار سرخ کن:
به هنگام استفاده از سرخ کن، بخار آنها در زیر در آنها جمع می شود، که به هنگام باز کردن در آن هاباید فاصله خود را حفظ کنیم. بهترین کار قرار دادن سرخ کن در جای مناسبی از آشپزخانه است.
انواع سرخ کن:
سرخ کن معمولی:
این مدل سرخ کن روغن بسیار زیادی را مصرف میکند، ولی قیمت مناسبی در بازار دارد و طعم دلچسبی به غذا میدهد. نحوه کار با آن بسیار ساده می باشد. این دستگاه برای افرادی که چربی خون بالا دارند و یا کسانی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب نمی باشد.
سرخ کن مینی:
همانند سرخ کن معمولی ولی در سایز کوچکتر می باشد. این سرخ کن برای خانوادههای کم جمعیت مناسب میباشد و باعث صرفه جویی در مصرف روغن می شود.
سرخ کن بدون روغن:
این مدل سرخ کن جدیدترین و بروزترین سرخ کن میباشد. برخلاف انواع قبلی در این مدل فقط یک قاشق روغن مورد استفاده قرار میگیرد، چون دستگاه با ایجاد هوای داغ و فشار بالای داخل دستگاه عمل سرخ کردن را انجام میدهد، یک المنت گرمایی با تابش از بالا مواد غذایی شما را گریل میکند. به خاطر خطرناک بودن غذای سرخ شده برای سلامتی انسانها این روزها سرخ کن های بدون روغن طرفداران بیشتری دارد. استفاده از این سرخ کن ها ۷۵ درصد چربی غذای سوخته را کاهش می دهد. این مدل سرخ کن نسبت به مدل های دیگر ایمنی بالاتری دارند.بخاطر این خصوصیتشان قیمتش نسبت به بقیه سرخ کن ها بالاتر است.
طرح و رنگ سرخ کن:
هماهنگ بودن طرح و رنگ سرخ کن با آشپزخانه شما در جذابیت فضای آشپزخانه نقش بسزایی دارد، به همین دلیل به هنگام خرید حواستان به این نکته باشد.
نکاتی که به هنگام خرید سرخ کن باید به آنها توجه کرد:
برای خرید هر وسیله ای باید اول، نوع نیاز خود را مشخص کنید.
سرخ کن های چهار گوش برای خانواده های کم جمعیت و سرخ کن های استوانه ای برای خانواده های پرجمعیت مناسبند.یک سرخ کن بزرگ برای خانواده دو یا چند نفری مناسب نیست و باعث ایجاد هزینه های اضافی برای خانواده میشود.
در نظر گرفتن تعداد افراد خانواده، طراحی و رنگ و مدل سرخ کن، داشتن گارانتی و خرید سرخ کن بر اساس میزان بودجه.
در ادامه این مطلب از راهنمای خرید سرخ کن توجه شما را به۲۰مدل برتر از این نوع محصولات جلب می نماییم. ناگفته نماند تمام این محصولات از کیفیت قابل توجهی برخوردار هستند و دارای مناسب ترین قیمت نیز می باشند. شما عزیزان می توانید با مطالعه هر مورد به اطلاعات بیشتر در خصوص محصول انتخابی تان دست پیدا کنید.
سرخ کن میگل مدل GAF 130
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۸۷x245x303 میلیمتر
-
وزن۳.۴ کیلوگرم
سرخ کن مدل OT-10L2
مشخصات کلی
-
ابعاد۵۷۰x470x350 میلیمتر
-
وزن۱۳ کیلوگرم
سرخ کن کلورانس مدل DM-79
مشخصات کلی
-
ابعاد۱۸۰x210x230 میلیمتر
-
وزن۲.۴ کیلوگرم
سرخ کن فیلیپس مدل ۹۲۶۰
مشخصات کلی
-
ابعاد۵۷۰x570x580 میلیمتر
-
وزن۵ کیلوگرم
سرخ کن بدون روغن هانوور مدل NO.1007
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۱۶x316x362 میلیمتر
-
وزن۳ کیلوگرم
سرخ کن ترموزتا مدل فریتولوزا
مشخصات کلی
-
ابعاد۴۱۰x300x250 میلیمتر
-
وزن۵ کیلوگرم
سرخ کن نوتریکوک مدل AF9204S
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۲۴x311x368 میلیمتر
-
وزن۸.۵ کیلوگرم
سرخ کن پارس خزر مدل FR-2014
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۸۰x300x250 میلیمتر
-
وزن۳.۱۵۰ کیلوگرم
سرخ کن دلونگی مدل ۱۳۹۶
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۰۰*۳۰۰*۴۷۰ میلیمتر
-
وزن۶ کیلوگرم
سرخ کن فیلیپس مدل HD9218/51
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۱۰x380x290 میلیمتر
-
وزن۷ کیلوگرم
سرخ کن میگل مدل GAF-131
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۸۰x240x300 میلیمتر
-
وزن۳.۴ کیلوگرم
سرخ کن میگل مدل GAF 180
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۶۰x300x362 میلیمتر
-
وزن۷.۵ کیلوگرم
سرخ کن فولن مدل ۳۰۰۰
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۵۰x350x250 میلیمتر
-
وزن۱.۲ کیلوگرم
سرخ کن هانوور مدل New1528
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۱۶x316x362 میلیمتر
-
وزن۳.۵ کیلوگرم
سرخ کن نوال مدل DFR-5057
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۷۰x240x240 میلیمتر
-
وزن۱.۸ کیلوگرم
سرخ کن روتل مدل U1721CH
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۹۰*۲۹۰*۲۴۰ میلیمتر
-
وزن۲.۸ کیلوگرم
سرخ کن فیلیپس مدل ۹۲۱۸
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۱۰x380x290 میلیمتر
-
وزن۷ کیلوگرم
سرخ کن مدل F52-1
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۰۰x250x300 میلیمتر
-
وزن۲ کیلوگرم
سرخ کن همیلتون مدل DF-535
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۳۰x280x260 میلیمتر
-
وزن۴.۲ کیلوگرم
سرخ کن بدون روغن دسینی مدل ۶۰۰
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۰۰x300x400 میلیمتر
-
وزن۶ کیلوگرم
ضمن تشکر و امیدواری از مفید بودن این مطلب در راستای انتخاب و خرید شما، خواندن راهنمای خرید یخچال ساید و خرید پتوی کودک را نیز به شما توصیه می کنیم. شما مخاطبان عزیز می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه هر نوع سوال و نظر خود را با تیم پشتیبانی ورندل در میان بگذارید.